Dr Bachs Blomsterterapi


- vilka droppar ska jag välja?

En personlig blandning av Dr Bachs Blomessenser, som tar hänsyn till hela din personlighet, hjälper dig att nästan omgående börja känna dig starkare och mer positiv. 

Dosering 3 droppar i munnen 3 ggr per dag så länge situationen kräver.

Olika former av rädsla



1. Asp


Skydda dig själv om du är en överkänslig person. Är du en känslig person och känner dig stressad av det? Asp är jordande.

Asp ger "Jag är grundad och trygg"



2. Cherry Plum


Minska ditt inre tryck. Om vi är rädda för att bli galna eller förlora kontrollen över en situation eller över våra handlingar.
Cherry Plum ger "Jag är i balans"



3. Mimulus


Övervinn dina specifika rädslor tex flygrädsla, spindlar, ormar, sjukhus, mörker osv. Användbar även vid orolighet, blyghet, stammar, rodnar lätt. Eller om vi försöker undvika vissa situationer.
Mimulus ger "Jag känner styrka och mod växa inom mig"


4. Red Chestnut


Känn att dina nära och kära är beskyddade. När rädslan och oron blir för stark för att vi är rädda att något ska hända dem vi bryr oss om. 

Red Chestnut ger "Mina kära är beskyddade"



5. Rock Rose


Känn lugn och mod. Vi känner oss förlamade på grund av panik. Rädsla som gör att vi stelnar och känner oss maktlösa.
Rock Rose "Lugnar oss och löser den inre och yttre stelheten"



Olika former av osäkerhet



6. Cerato


Skapa tillit till din intuition. Förvirring och osäkerhet som gör att vi känner oss osäkra och behöver fråga om andras åsikt.
Cerato ger " I mitt inre finns svaret"



7. Genitan


Behåll din tro och ditt mod när du upplever motstånd. Hjälper till att hitta nya lösningar på problem.
Genitan ger "Allt kommer att bli bra"



8. Gorse


Ha tillförsikt, det löser sig! När vi förlorat allt hopp, ett tillstånd där vi lugnt gett upp och inte förväntar oss något längre.

Gorse ger oss tillbaka hoppet, ger styrka att förändra en situation.

"Tillförsikten växer i mitt inre"


9. Hornbeam


Låt livet bli intressant igen. När livet enbart verkar handla om uppgifter och rutiner kan vi känna oss trötta, uttråkade och energilösa. Den är sällan fysisk utan mer på ett mentalt plan.
Hornbeam inspirerar oss att hitta mer spänning i livet och vi får nya ideér igen.
"Livet börjar glittra igen"



10. Sclerantus


Hör din inre röst tydligt. När vi har svårt att bestämma oss. Att inte kunna göra val är tröttsamt både för oss och för dem i vår omgivning. Vi kanske dessutom ångrar våra beslut strax efter vi har fattat dem.
Sclerantus tydliggör svaret inom oss.
"Jag kan bestämma mig"



11. Wild oat


Hitta din livsuppgift! Du har ofta åtskilliga talanger och intressen som kan bli frustrerande att inte hitta något riktigt syfte i livet och hoppar mellan olika teman och världar.
Wild Oat hjärlper oss att sortera och hitta den röda tråden. 
"Jag hittar mitt kall"





Bristande intresse för nuet



12. Clematis


Tygla dina dagdrömmar och bli mer aktiv! Drömmer vi för mycket kan vi ha svårt för att bli praktiska och koncentrera oss på det som ska göras. Clematis hjälper oss att förverkliga idéer som är realistiska.

"Jag gör det nu"



13. Chestnut Bud


Sluta upprepa påfrestande beteendemönster och hitta nya friska sätt att hantera livet! Denna är för dig som upprepåar nevativa mönster i livet. Chestnut Bud hjälper oss att lämna den gamla banan.

"Hoppsan, var det jag som gjorde så?"



14. Honeysuckel


Övervinn dina specifika rädslor tex flygrädsla, spindlar, ormar, sjukhus, mörker osv. Användbar även vid orolighet, blyghet, stammar, rodnar lätt. Eller om vi försöker undvika vissa situationer.
Mimulus ger "Jag känner styrka och mod växa inom mig"


15. Mustard


Skingra din melankoli! Mustard tröstar oss när vi känner oss ledsna eller melankoliska, utan att kunna säga varför. Vi behöver inte kämpa mot mörka moln längre. Den gagnar oss som lider av ljusbrist den mörka årstiden och piggar upp oss.
"Ljuset har återvänt"



16. Olive


Få en energiinjektion! Om vi är väldigt trötta efter en ansträngande period i livet. 
"Mitt batteri laddas"



17. White Chestnut


Rensa dina tankar! När oönskade tankar cirkulerar och återkommer gång på gång så kanske vi önskar att vi kunde få dem att stanna. Särskilt när vi upplever ett problem och tankarna tar överhand såväl på dagen som på natten. Sinnet ska vara ett verktyg, inte kontrollera oss. Vilken lättnad det är när karusellen stannar.
"Mitt sinne är klart och lugnt"


18. Wild Rose


Vakna! Intressen vi haft tidigare i livet har förlorat sin attraktion och något nytt och spännande är inte i sikte. Vi tar livet som det kommer. Ett tillstånd av apati. Vid uppgivenhet och likgiltighet ger Wild Rose en injektion av livsvilja.
"Jag känner en kick av ny vitalitet"



Ensamhet



19. Heather


Bli oberoende och självständig! De som vi går en omväg för att undvika möta. Ansträngande och självcentrerade. Du behöver uppmärksamhet från andra. Fick du tillräkligt med kärlek och uppmärksamhet som barn?
Heather ger "Från och med nu känner jag mig inte längre ensam, vi trivs med oss själva. Jag är älskvärd."



20. Impatiens


Känn lugn och tålamod! Om du känner för att lugna ett högt internt och/eller externt tempo. Snabb uppfattningsförmåga kan bli frustrerande för de som behöver mer tid att förstå och agera. Vi föredrar att göra saker ensamma i ett tempo som passar oss. Vi kan också agera ganska sakta, även fast vi känner oss stressade inuti.
Impatiens ger "Lugn jag hinner"



21. Water Violet


Skapar goda vänskaper! Detta är för dem som är så opberoende av andra att de kan verka arroganta. Vi verkar inte behöva eller önska närmare kontakter.
Water Violet ger "Jag öppnar mig för de rätta människorna"




Överkänslighet för yttre inflytande



22. Agrimony


Våga visa vad du tycker! Om vi är rädda för att ta itu med konflikter och försöker hålla oss upptagna istället. När någon frågar hur vi mår svarar vi förmodligen bra och lyckas ofta att se glada ut. Ofta kan det, för fredens skull, kännas lättare att blunda för att ta itu med problemet. 
Agrimony hjälper oss att vi använder rätt ord vid rätt tidpunkt och riktar det mot rätt person. "Jag vet och visar vem jag är."



23. Centaury


Säg nej vid rätt tillfälle! Är du snäll och mjuk? Gillar du att hjälpa andra? Bra! Är du lika snäll mot dig själv också?
Centaury hjälper oss att säga nej när det behövs utan att vi behöver ursäka oss. "Jag hjälper till när det är lämpligast."



24. Holly


Denna balanserar ilska, irritation, avundsjuka, svartsjuka, hämnd och hat. Beskrivs som botemedlet för oönskade och jobbiga sinnesstämningar. Vi kan bli förgiftade av undertryckta jobbiga känslor blir en grogrund för hämnd och hat.
Holly ger "Bryt denna onda cirkel, jag lär mig hantera alla sorters känslor."



25. Walnut


Lämna det förfluta och erövra nuet! Om vi har osynliga band som håller oss kvar, band till en sak eller en person. Det kan gälla ett förhållande (seperation, skilsmässa, dödsfall), en plats, ett jobb, pension - alla slags stora livsförändringar. Walnut ger oss mod och styrka att bryta kedjor, frigöra sig och kraften som behövs för att navigera genom hindren. "Jag följer min inre röst".


Modlöshet och förtvivlan



26. Crab Apple


Balansera din uppfattning om ordning och renlighet! Fobi för bakterier. Överdrivet behov av ordning. Tvångssyndrom, behov av att kontrollera upprepade gåner om tex dörren är låst och kaffebryggaren är avstängd. Behov av fysisk eller mental rening.
Crab Apple ger "Renlighet och ordning i lagom dos."



27. Elm





28. Larch





29. Oak


30. Pine


31. Star of Bethlehem


32. Sweet Chestnut


33. Willow







Allt för mycket oro för andra



34. Beech





35. Chicory





36. Rock Water


37. Vervain


38. Vine



unsplash